En stilpolis i skogen
Svenska Cycling Plus
En stilpolis i skogen

Antons prylar: Skorna

Min planerade blogg-återkomst fick ett abrupt avbrott på grund av den allt annat än goda förekomsten av gratis WiFi på Bornholm. Menmen, de hade i alla fall fin cykling. För lite drygt en vecka sen köpte jag nya cykelskor eftersom mina Northwave började ge upp mer och mer. När jag köper skor går min urvalsprocess till ungefär såhär.

  • Alla skor som inte har minst ett mekaniskt spänne åker bort direkt, jag litar helt enkelt inte på enbart kardborre. Jag försöker också göra en bedömning av hur smutståligt spännet är. 
  • Jag tycker att det är viktigt att skon smiter åt bra runt hälen och inte glappar när man trampar. Detta känner man ganska bra om man bara går lite fram och tillbaka med skon.
  • Sulan vill jag ha så styv som möjligt för att få optimal kraftöverföring.

Jag var länge inne på att köpa ett par Bont Vaypor XC, men valet föll till slut på Mavic Fury för att de satt bättre på mina fötter, och att de fanns hemma i min storlek.

DSC_0132[1]

Härligt gula!

DSC_0129[1]

Sulan är både styv och erbjuder grymt grepp om man behöver hoppa av och springa.

DSC_0128[1]

Det medföljde också ett extra par dubbar med mer metallyta för ännu bättre grepp samt ett litet verktyg för byte av dessa.

 

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons