En stilpolis i skogen
Svenska Cycling Plus
En stilpolis i skogen

Cykelkepsnörderi

Fick nys om att en ny cykelkepstillverkare ploppat upp i självaste Småland! Upcycle Bicycle heter företaget som använder återvunnet jeanstyg för att göra sina huvudbonader. Kan ju vara kul med något annat material än bomull för en gångs skull! I sammanhanget inhemska tillverkare måste jag också nämna Kurb Caps, det kanske var från dem som Craft hittade inspiration till VM-dräkterna i Falun?

Nu när termometern stadigt visar dubbelsiffrigt finns det inte längre något giltigt skäl till att inte bära cykelkeps på träning och tävling. Men hur ska man egentligen ha kepsen, ska skärmen vara bakåt eller framåt, uppfälld eller nedvikt? I videon nedan ger kepskungarna Brian Holm och Gianni Bugno sin syn på saken:

Själv tycker jag bäst om att köra med skärmen nedvikt och riktad framåt, åtminstone på landsväg. Har märkt att folk i min omgivning gärna kör med skärmen bakåt, men det krävs en del av hjälmen och personen som bär kepsen för att det ska se rätt ut.

Lyckades räkna ihop mina cykelkepsar till 10 st till övriga hushållets stora glädje. Här kommer mina favoriter:

MTBO WC1 Danmark - 4Min absoluta favoritkeps, från Maloja. Sitter så bra och är så snygg att jag hittills inte vågat använda den under cykling utan enbart som efter-keps. Här tillsammans med god, dansk lunchmacka.

Klassiker från Assos, funkar alltid. Börjar dock tappa lite passform efter tre år.

avatarantonEn remake på klassiska Renault-Elf, även denna från Assos. Riktigt fin om man bortser från AIK-vibbarna.

DSC_0216Inte särskilt skillad selfie, men grym keps i funktionsmaterial från Maloja som är perfekt när det är lite varmare. Extra plus för ränderna som matchar tröjan.

 

 

 

Tags : Cykelkeps
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons