En stilpolis i skogen
Svenska Cycling Plus
En stilpolis i skogen

Race report: World Cup Sprint Denmark

Sådär, då är världscupcirkusen igång igen. Första rundan går kring Helsingör i Danmark och idag avgjordes första distansen, sprinten.

För min del gick det både bra och dåligt. Jag startade tredje först, vilket är en liten nackdel eftersom man då inte kan dra nytta av de spår som bildas när flera har tagit samma vägval.

Fakta

Längd: 7 km (fågelvägen)/ 9,38 km (åkväg)

Medelpuls: 187 (91 % av max)

Maxpuls: 195 (95 % av max)

Medelhastighet: 19,2 km/h

Maxhastighet: 37,7 km/h

WCDanmarkSprint

 

Här ovan finns mina vägval, kanske inte helt enkelt att följa eftersom jag körde på samma ställen flera gånger, men man ser i alla fall de stora dagen. Som den uppmärksamme kanske noterat så är spåret till kontroll nummer 9, 20, 21 och framförallt 25 inte helt optimalt… Missen till nian berodde på att kartan inte stämde där, men de andra bommarna var helt mitt eget fel. Till 25an försvann det väldigt mycket tid och hade det inte varit för den så hade loppet varit klart godkänt, nu var det väl på gränsen.

Desto mer nöjd är jag med vägvalet till kontroll 23 och att jag hade bra fart i slutet jämfört med de andra svenskarna. I slutändan tror jag att jag slutade 53a, över fem minuter efter. Det är inte direkt något att hänga i hjulgranen, men jag hade otroligt kul på banan och blev trött så det räckte och blev över.

I övrigt är Danmark precis som det brukar vara. Det var pölsegryta till middag igår, vädret är rätt gött och folk parkerar som danskar. Nu laddar vi om till morgondagens lopp, en aning längre då och dessutom masstart.

MTBO WC1 Danmark - 4 MTBO WC1 Danmark - 13

Hungrig efter målgång/Fokuserad innan start. Foto: Peter Alvarsson

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons