En stilpolis i skogen
Svenska Cycling Plus
En stilpolis i skogen

Rapha släpper nytt

Som självutnämnd stilbloggare på cyclingplus.se gäller det att hålla koll på vad som händer i klädvärlden. Många är det som kommer med sina Spring/Summer-kollektioner nu och Rapha är en av dem.

Frågan som vi alla ställer oss är givetvis ”hur många ränder blir det på tröjorna i år?!”, men det återkommer jag till. Den nyhet som får mig lite extra uppspelt är att kreti och pleti i år får möjlighet att köpa en Pro Team Aero Suit, alltså i princip en tempodräkt fast med ryggfickor. Detta är ett plagg som blev väldigt populärt i vissa proffsteam förra året och nu finns den äntligen tillgänglig för vem som helst (nåja, vem som helst med lite extra stor plånbok). Du kommer troligen bli ett antal promille snabbare med detta extra skinn, men 100 % svart? Jag trodde Rapha kunde bättre…

Bild från Cyclingnews.com
Rapha Pro Team Aero Suit -bild från Cyclingnews.com

Som ett del i sin retroanda kommer det tre nya remakes på gamla, klassiska teamtröjor – denna gång är det 80-talets tur och mer specifikt ANC, La Vie Claire och Renault. Dock är de inte först med att ta detta grepp och i ärlighetens namn gillade jag nog Assos Renault-tröja för några år sen bättre.

Remakes på La Vie Claire, ANC och Renault - bild från cyclingnews.com
Remakes på La Vie Claire, ANC och Renault – bild från cyclingnews.com

Även om det inte är mycket som får mig att trilla av stolen i SS-kollektionen gillar jag ändå Brevet-tröjorna, som nu har… wait for it… två ränder! I år har de dessutom fixat in lite high-viz-material i ränderna som gör att du syns bättre när det blir skumt ute, tummen upp för det. Den matchande västen har fått hela sju (7!!!) horisontella ränder i herrmodellen, och damernas  så många att jag inte ens försöker mig på att räkna.

 

Brevet-västen i dammodell har så många ränder att det är svårt att hålla räkningen -bild från bikeradar.com
Brevet-västen i dammodell har så många ränder att det är svårt att hålla räkningen -bild från bikeradar.com

I måndags offentliggjorde man också tröjan för Bradley Wiggins nya team (som han med en diskutabel dos av självdistans döpt till WIGGINS), och jag har inte bestämt mig för vad jag tycker om den än. Men sir Brad klär väl i allt?

Team WIGGINS tröja - bild från bikeradar.com
Team WIGGINS tröja – bild från bikeradar.com
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

1 kommentar

  1. Nja käre kollega… jag tycker allt att vågen slår över lite mot vårt inhemska VOID. Nu har de offseason-reat ut alla salta tröjor i storlekar på deras hemsida för vanliga hobbycyklister (läs: XL) – enbart S och XS kvar – men de tröjor de hittills släppt på marknaden har varit både snygga, subtila och skarpt formgivna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons