En stilpolis i skogen
Svenska Cycling Plus

Kände mig ordentligt seg idag, så jag bytte ut den planerade vattenlöpningen mot ett pass styrka istället. Inget fel i det, det har blivit lite för lite styrka i februari. Många av de övningar jag kör har jag hämtat från den här videon.

I veckans avsnitt av Vetenskapens Värld i SVT fick vi lära oss att det är helt onödigt att stretcha. Skönt kan jag tycka, stretching kräver en hel del tålamod som jag inte har. Frågan är bara vad man ska göra istället för att slippa bli stel? Och har de resultat stretchingen givit hittills bara varit placebo?

I programmet pratar de också om att man som glad motionär inte behöver eller ens bör äta något extra i samband med träning, men att man som elitidrottare ska käka ett litet återhämtningsmål efter träning. Med tanke på hur mycket jag tränar tycker jag att ett glas mjölk och en banan är lite lagom som extramål efter ett styrkepass, utöver det jag skulle ätit normalt sett. Efter att ha kollat runt lite på gymmet idag insåg jag att jag antagligen befann mig bland ett gäng extrema elitidrottare, åtminstone sett till antalet kalorier i protein-shakes och återhämtningsdrycker.

DSC_0104

Till vänster i bilden: världens kanske bästa återhämtningsdryck. Till höger: kolhydrater.

Dagen höll förresten på att gå åt skogen redan från början, när jag vaknade upp och räknade antalet kaffefilter i köksskåpet till noll. Turligt nog är jag ju en ansvarstagande ung man, och hade givetvis en lösning på nödsituationen.

DSC_0106

Handpress, inköpt under desperata förhållanden i Estland.

 

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons